Mitä ovat SDR ja BDR?

Sales Development Representative (SDR) ja Business Development Representative (BDR) ovat ne henkilöt, jotka ovat eturintamassa etsimässä uusia asiakkaita ja tekemässä myyjien elämästä helpompaa.

SDR keskittyy sisääntulevien liidien laadullistamiseen ja siirtämiseen eteenpäin myyntiprosesissa. SDR lämmittää liidin aina tapaamiseen asti.

Sekä SDR:n ja BDR:n molempien päämääränä on toimittaa lämmin case myynnille. Inbound liidit tulevat luoksesi, mutta outbound liidit etsitään vaivalla, joka muuttaa BDR:n työn vaikeammaksi. He ovat ensimmäisinä uusilla vesillä etsimässä kasvua yrityksellesi.

SDR ja BDR panostaa liidien tekoon ja tapaamisten sopimiseen kaupan teon sijaan. He käyttävät hyödyksi oivalluksia kuinka auttaa asiakasta ratkaisemaan haasteet, joita heillä on. He toimivat markkinointi ja myynti-tiimin välissä ja ovat elintärkeä osa yritystä. Esimerkiksi kun huomataan hyvä asiakasehdokas, se otetaan erityiseen hoivaan ja sille annetaan enemmän huomiota, kuin muille potentiaalisille asiakkaille.

Konstniekalla Business Development Representative (BDR) on aina tuntityötä ja työ voi sisältää tapauskohtaisesti konsultointia, valmennusta, markkinointiin ja sisällöntuotantoon osallistumista. SDR keskittyy työssään liidien laadullistamiseen ja tapaamisten sopimiseen. Tämä voi olla tuntityötä tai toteumapohjaista.

Keskustelemme asiasta mielellämme lisää, ole rohkeasti yhteydessä olli.ikonen@konstniekka.fi tai 044 308 5501.