TYÖNTEKIJÄTARINA: Raimo Ruusuvuori

Ramilla on työuralle kertynyt kokemusta eri ammateista ja työympäristöistä. Työmarkkinoiden turbulenssi 2020 toi hänet tilanteeseen, jolloin oli aika pohtia uutta suuntaa elämälle. Entinen työkaveri oli tuolloin linkannut omalle Facebook seinälleen, että Konstniekka hakee työntekijää ja kovin kehunut yritystä.

”Tutkin Konstan verkkosivut. Asiakastarinat herättivät erityisesti kiinnostusta ja jäivät mieleeni. Peilasin omaa työkokemustani myynnissä sekä sitä, miten hyvin onnistuisin tavoitteellisessa myynnissä”.

”Asia jäi hautumaan ja illalla näytin työpaikkailmoitusta vaimolle”

”Konstniekka – kummallinen nimi yrityksellä. Asiakashankintaa. ’Et hae’”, oli ensikommentti.

Hieman lisätutustumista ja mieli muuttui tuosta alun ensikommentista, soitto entiselle työtoverille ja sitten ei kun hakemusta rustaamaan.

”Rekrytointitapahtuma lähti hyvällä prosessilla liikkeelle. Haastatteluun oli varattu hyvin aikaa. Haastattelu oli hyvin avoin ja tasapuolinen. Hienoa oli myös, että tässä firmassa haastatellaan porukalla uutta tulokasta”.

Ramin mielestä Konsta on erinomainen työpaikka, jossa aidosti porukka tukee uusia työntekijöitä ja olo on hyväksytty: ”Hyvä työyhteisö, hyvä porukka. Vaikka on uudet ympyrät, niin työhistoriani ei ole mennyt hukkaan vaan voin käyttää kertynyttä kokemustani asiakastyössä”.

Ramin mielestä on tärkeää tehdä hyvä pohjatyö asiakasprojekteissa, johon Konstniekalla on oma konsepti. Lisää oppiakin on tullut työtapaan ja kokemusta karttunut: ”Tässä myyntityössä kohtaaminen on intensiivistä, usein haastavaakin, kun et näe toista henkilöä. Olen harjaantunut aidosti kuulemaan asiakasta ja sen myötä päässyt viemään asioita eteenpäin, jos siihen on ollut oikeasti tarvetta”.

”Arvostan paikallista sijaintia Savonlinnassa, vaikka asiakkaat ovat ympäri maata.”

Konstniekka voisi olla mahdollisuus myös paluumuuttajalle, yksi parhaimmista työpaikoista asiakashankinnan toimialalla.

”Tää on tätä, elämätä!”, Rami